Ce faci când nu dormi?

Aș vrea să alerg în afara sinelui, de-a lungul unei apei și să fiu aidoma unui burete care absoarbe totul și râde. Și să dansez. Să dansez pe vârfuri, până amețesc, departe de toată adunătura de lucruri seci, inutile cu care mi-am burdușit viața, de parcă am semnat un fel de înțelegere socială. Eu trebuie să dau aproape tot timpul vieții mele, toate resursele emoționale, cognitive și mi se asigură succesul. Ca să ce? Să ajung acasă și să beau absint, apoi să adorm?

Iar toate lucrurile acelea care contează cu adevărat să rămână în urmă. Să rămân în urmă și eu. Când nu dorm, adesea nu pot, simt că mă joc de-a nemuritoarea și trăiesc. Aici, în pustiul acesta trosnind de durere și iubire, cu mâinile tremurând de așteptare.

N-aș putea să dau sfaturi nimănui, dar aș spune oricui, care are un strop de iubire, de orice fel, mai ales nemărturisită și dureroasă, să o păstreze cu orice preț.  Și să danseze cu ea, chiar dacă mai calcă uneori în cioburi. Când nu dormi, se spune adesea adevărul. Și nu-l spui tu, ci inima ta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: